Punaste busside pealik

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Helke
Lauri Helke Foto: Sander Ilvest

Soomlane Lauri Helke vastutab Šoti miljardäri punaste busside edu eest nii Eestis kui ka Soomes. Kui Onnibusist on Soomes saanud ühisveoteenuse teerajaja, siis Superbusi kahekordsed bussid peaksid Eestis neil päevil viimaseid ringe tegema.

Konkurentide hinnangul ei õnnestunud Superbusil piisavalt kiiresti piisavat hulka siinseid reisijaid võita, mistõttu loobuti. Eestis tühjalt sõitvaid busse oli vaja Soome. Nüüd otsivat firma lahkumiseks ettekäänet. Helke süüdistab ebaedus aga Eesti bürokraatiat ja piiranguid – siin ei saavatki edukat äri ajada. Natuke õigust on ilmselt mõlemal.

Ent Superbus ust pauguga kinni ei tõmba. Kui Soome turg vallutatud, siis on šotlase bussid tõenäoliselt Eestis tagasi. Küllap tuleb ülekohtu all kannataja kuvand firmale siis kasuks, nii et nad saavad naastes endale esialgu ka tühjalt sõitmist lubada. Eesti bussifirmadel pole seega põhjust lipsu lõdvaks lasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles