Postimees 1944. aastal: Moskva komisjon Normandias

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Normandia dessant algas 6. juuni 1944 varahommikul
Normandia dessant algas 6. juuni 1944 varahommikul Foto: SCANPIX

Bolševikud pole rahul Normandia invasiooni senise arenguga.

Stockholmist, 28.7. Nagu Londonist teatatakse on Normandia rindele saabunud nõukogude sõjaväeline komisjon. Informeeritud ringkondade arvates tähendab see, et Nõukogude Liidu esindajad püüavad isiklikult veenduda operatsioonide arengu seisukorras Normandia rindel.

Moskva ei ole, nagu avalikult mööndakse, Normandia invasiooni arenguga mingil määral rahul. Seletatakse, et liitlasvägede edusammud valmistavad pettumust. Olevat oodatud midagi hoopis muud.

Moskva ringkonnas antud sellega seoses mõista, et Suurbritannia sõjaväe juhtkond kartvat ilmselt suuri vereohvreid ja püüab saavutada «odavat võitu». See taktika, aga ei vasta mingil määral tohutuile ohvreile inimeste ja materjali näol, mida Nõukogude Liit on viimaste nädalate ja kuude jooksul kaotanud.

Moskva nõuab operatsioonide kiirustamist Normandias kõigi inglaste ja ameeriklaste käsutuses olevate vägede hoolimatu rakendamisega.

29.07.1944

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles