Garri Raagmaa: kas eliit hoolib oma rahvast? Mis kuradi eliit see on! (36)

Garri Raagmaa
, TÜ regionaalplaneerimise dotsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Raagmaa.
Garri Raagmaa. Foto: PP

Mis kuradi eliit see on, kes laseb oma rahva demograafilisest vetsupotist alla, küsib TÜ regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa.

Käisin majandusgeograafilisel reisil Brasiilias. Samal ajal lugesin nobelist Joseph Stiglitzi 2012. aastal ilmunud raamatut «The price of inequality». Stiglitz muretseb võimu ja raha koondumise pärast üha kitsama globaalse eliidi – nn ühe protsendi – kätte. Selline varanduslikult ja sotsiaalselt üha lõhenev ühiskond ei ole jätkusuutlik.

Ja siis silmasin Seppeli ja Meeritsa poliitikuid sarjavaid arvamusi. Et Eesti on mõttetult väike. Et raha on vähe. Et kui keegi veel millegipärast mujal elab, siis oleks viimane aeg Tallinna kolida. Ja et kui elanikkond väheneb, siis riik tõmmaku koomale. Seda kõike on kuuldud. Viimased paarkümmend aastat. Eesti eliit korrutab neid loosungeid kui tubli Põhja-Korea õpilane dokfilmis «Päikese all».

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles