Taskukoletiste rünnak

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokémon Charmander
Pokémon Charmander Foto: pokemon.wikia.com

Läinud nädalal imestas üks kolleeg, mida tema laps ometi vihmaga õues teeb, mitte ei istu toas ekraani ees. Teismeline otsis Pokémone!

Pokémon (pildil neist Charmander) tähendab Pocket Monsterit ja pärineb 1996. aastal Jaapanis Nintendo Game Boy taskukonsoolile tehtud samanimelisest mängust. 20 aasta jooksul on ilmunud ohtralt videomänge, paarkümmend filmi, mangasid ja tonnides muud meelelahutust. Läinud nädalal logis frantsiisi viimasesse mängu «Pokémon Go» sisse rohkem kasutajaid kui Twitterisse, Netflixi või Spotifysse.

«Pokémon Go» loojad lasid paar aastat tagasi välja liitreaalsusel põhineva ulmemängu «Ingress», mida mängisid peaasjalikult tehnikahuvilised. Pokémoni-mängu plahvatuslik populaarsus tugineb kümnetesse miljonitesse ulatuvale fänniarmeele.

Nüüd peaks olema lõpp virisemisel, et tänapäeva noorus on hukas ja näpib vaid nutiseadmeid. Kui ei usu, minge homme Vabaduse platsile vaatama. Saite, lubjakad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles