Postimees 1994. aastal: Jäägrikompanii ei lähe laiali läbirääkimisteta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäägrikompanii üks juhte Jaak Mosin
Jäägrikompanii üks juhte Jaak Mosin Foto: Peeter Langovits

Läänemaa Vabatahtlik Jäägrikompanii ei ole laiali läinud ning loodab edasise staatuse ning relvade üleandmise küsimused lahendada läbirääkimiste teel tuleva nädala alguses, märkis usutluses BNS-ile kompanii juhatuse esimees Lembit Tõns.

Kommenteerides Kaitseliidu ülema Johannes Kerdi käskkirja, mille kohaselt kompanii tegevus tuleb lõpetada ja isikkoosseis laiali saata, ütles Tõns, et kui keegi juba deklareerib, et midagi on laiali saadetud, siis on see naljakas õhuvõngutamine.

Kaitseliidu ülem andis neljapäeval jäägrikompanii ülemale Esmar Naruskile käsu üle anda kompanii relvastus, dokumendid ja asjaajamine Kaitseliidu Läänemaa maleva ülemale lipnik Aksel Heidemannile. Heidemanni sõnul oli jäägrite relvad reedeks kompanii asukohast Pullapäält ära toodud.

Tõns kinnitas laupäeval BNS-ile, et jäägrite relvastust ei hoita üldse Pullapääl ning seal on vaid kuus-seitse jäägrit. Ülejäänud viibivad kas puhkusel või mujal.

Tõnsi sõnul hoiab Kaitseliidu Läänemaa malev Pullapääl 2-3-mehelist sümboolset patrulli ning olukord on seal täiesti rahulik.

18.07.1994

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles