Postimees 1935. aastal: Prantsusmaa jääb erapooletuks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ei taha Rahvasteliidu pärast rikkuda vahekorda Itaaliaga.

Pariisist, 8.juulil (Reuter). Pühapäeval pärast lõunat peeti Briti saadiku sir George Clerki ja Prantsuse välisministri Lavali vahel uusi läbirääkimisi Itaalia-Abessiinia tüliküsimuses.

Briti valitsus jatkab endiselt jõupingutusi selleks, et veenda Prantsusmaad osa võtma ühissanktsioonidest Itaalia vastu – kirjutab «Petit Journal». Kuid Prantsusmaa seisukoht ei ole muutunud. Laval jääb kindlaks erapooletusele ja tagasihoidlikkuse poliitikale ning ei lase rikkuda Prantsusmaa häid suhteid Itaaliaga, jatkab leht.

Prantsusmaa kindlast otsusest mitte ühineda Suur-Britanniaga Itaalia tagasihoidmiseks rünnakutest Abessiiniale annab selget tunnistust ka Prantsusmaa välisministeeriumi poolametliku häälekandja «Le Tempsi» veergudel avaldatud artikkel: Ilma nõupidamisteta teiste asjaosaliste suurriikidega on vajalik absoluutne tagasihoidlikkus Briti kabineti algatuse ees. Meie ülesandeks on kindlustada Rahvasteliidu olemasolu, millele Itaalia väljaastumine annaks surmahoobi.

8.07.1935

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles