Postimees 1914. aastal: Albaania vürst palub Euroopa suurriikidelt abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vürst Wilhelm
Vürst Wilhelm Foto: Internet

Italia lehtedele teatatakse Duratsost, et vürst Villem mõned päevad tagasi kõik välismaa asemikud ja Inglise admirali enese poole on kutsunud, on neile isiklikult praegust rasket seisukorda selgitanud ja siis lõpuks seletanud, et tal on võimatu mässuliste vastu hakata, sest tal puududa – raha ja soldatid.

Ta paluvat seepärast viimast korda suurriikisid teda toetada, et need talle raha ja sõjaväge saadaksid. Vürst olla oma palvet õige kindlas toonis avaldanud, nii et arvata on, et kui tema palve täitmist ei leia, ta siis Duratsost lahkub.

Riikide asemikud ei ole vürstile mingit vastust anda võinud, sest et neil oma valitsustelt vastavad juhtnöörid puuduvad. Kardetakse, et riigid küllalt rahustavat vastust anda ei või.

Uute rahutuste kohta teatatakse Duratsost: valitsus sai Koritsa kommandandilt telegrammi, milles ametlikult teatatakse, et Koritsa kolmepäevase kibeda lahingu järel mässuliste kätte on läinud. Mässulised olla linna kallale Starovo poolt tunginud. Albanlased olla Kreeka korralikule sõjaväele mehiselt vastu pannud, kuid lõpuks on nad pidanud alla andma. Umbes 50 000 linna elanikku on hirmu pärast greeklaste vägivalla eest põgenenud, varanduse pääletungijatele jättes.

1.07.1914

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles