Kalle Kulbok: Estexit? (10)

Kalle Kulbok
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kulbok
Kalle Kulbok Foto: TPM

Algusest peale Eesti tingimusteta Euroliitu astumise suhtes skeptiline olnud Kalle Kulbok leiab, et Eestil on aeg Euroopa Liitu jäämiseks Brüsselile oma tingimused esitada.

Britid on oma valiku teinud ja mitmed Eesti poliitikud on juba seadnud kahtluse alla rahva liigse arvamusvabaduse.

Arvan siiski, et brittide kriitiline hoiak Euroliidu suhtes on põhjendatud. Veelgi enam. Iga eesti keele ja kultuuri püsimist toetav poliitiline jõud peaks praegu nõudma seda, et ka Eesti esitaks Brüsselile tingimused Euroliitu jäämiseks.

Elementaarne on, et eelmisel sajandil NL avarustest massiliselt pagulasi vastu võtnud riigile peab jääma lõplik sõna migratsiooniküsimustes. Ei saa ka meie pensionärid ülal pidada kõrgemaid pensione saavaid Kreeka pensionäre. Need on vaid kaks olulisemat paljudest küsimustest, kus Eesti ei tohi jääda kaasakoogutajaks.

Selge on ka see, et Brüsseli ametnikud on valmis Eesti tingimusi arutama üksnes siis, kui Eesti poliitikud ja rahvas on äratuntavalt valmis Euroliidust lahkuma.

Hakatuseks tuleks analüüsida, kas referendum Euroliitu astumiseks oli üldse rahvahääletuse seaduse kohane (väidan, et referendumile pandud küsimuse vorm ei olnud seadusega kooskõlas).

Mõistlik oleks referendumit korrata ning ka suurimad eurotoetajad peaks eelnimetatud kaalutlustel hääletama Estexiti poolt!

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles