Kuido Saarpuu: kuulujutu jõud

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide tehisjärv ja teistel veekogudel algab homme rannahooaeg.
Paide tehisjärv ja teistel veekogudel algab homme rannahooaeg. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Seitsmeaastane Elis suvitab emaga Paide tehisjärve ääres. Õhk on 27, vesi 24 kraadi soe, kuid Elis, tema ema ega keegi teine ei otsi järveveest kuumusele vasturohtu.

Piknikutekil lesimisest on küllalt. Patuga pooleks (ema ütleb laused ette ja paar korda harjutame prooviks läbi) annab tüdrukutirts Järva Teataja avalike supluskohtade videoülevaates tehisjärvele hea hinnangu. «Siin on hea, siin saab ujuda ja siia saab rattaga lihtsasti tulla. Tehisjärv on kodule lähedal,» kõlavad tema sõnad. Kõlavad aga justkui kurtidele kõrvadele.

Inimest ei huvita, et mai lõpus Paide tehisjärvest võetud veeproovid olid terviseameti andmetel korras, ta mäletab eelmisi aastaid, mil vees on vohanud sinivetikad. Ta loeb sotsiaalmeedia kommuunist «Märgatud Paides», et sealne vesi tekitab punne. Sellest piisab. Ta ei lähe tehisjärve ujuma ega lase sinna ka oma last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles