Arvamusportaali parimad palad: 30. mai – 5. juuni

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiinitöötajate protestiaktsioon "Padjaga tööle" Viljandi haigla ees 31. mail 2016.
Meditsiinitöötajate protestiaktsioon "Padjaga tööle" Viljandi haigla ees 31. mail 2016. Foto: Marko Saarm

Postimehe arvamusportaal toob lugejateni kokkuvõtte möödunud nädala kõige huvitavamatest lugudest.


«Padjasõdalastest» arstide pöördumine: riigil on aeg hakata investeerima inimestesse

Meie eesmärk on töötada normaalse koormusega ja keegi ei pea kartma, et on üksi, teatasid arstid Jaan Sütt ja Kuido Nõmm tänase arstide aktsiooni puhul tehtud pöördumises.


Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS

Andrei Kuzitškin: Putini ja Merkeli kohtumine 2006 - mis toimus kulisside taga?

Täpselt kümme aastat tagasi toimus mu koduses Tomskis epohhiloov sündmus, millist linn polnud kogenud kogu oma neljasaja-aastase ajaloo vältel: 27. aprillil 2006 kohtusid Siberi pinnal Tomi jõe kaldal Venemaa president Vladimir Putin ja Saksamaa kantsler Angela Merkel, kirjutab arvamusportaali kolumnist Andrei Kuzitškin.


Eestile brändi leiutanud hollandlane: tegin vea, et tasuta pakkusin

Tasuta pakkudes poleks ideel nagu mingit väärtust, ütles Eestile oma vabast ajast brändi loonud hollandlane Peter Kentie täna Postimehele. Samas ta rõhutab, et tegemist on kingitusega, millel pole mingit omakasu soovi.


Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Tunne Kelam: miks otsustas Venemaa tegelikult Savtšenko vabastada?

25. mai oli rõõmupäev sadadele tuhandetele, kes olid ligemale kahe aasta vältel nõudnud Ukraina rahvuskangelase Nadja Savtšenko vabastamist Vene vangistusest. Mitmel korral rusus Nadja toetajaid hirm, et ta elusalt kodumaale ei jõuagi. Protestiks kohtufarsi vastu alustatud resoluutsed näljastreigid viisid röövitud ukrainlanna mitmel korral elu ja surma piirimaile, kirjutab Euroopa Parlamendi liige Tunne Kelam.


Laevakaitsja vanglast: hoian eemale kohalikust Al Qaeda ja Talibani pundist ning ajan oma asja

Indias varsti juba pool aastat vanglas istunud laevakaitsjad, nende hulgas 14 eestlast, elavad endiselt kehvades tingimustes ja lähitulevik ei tundu praegu olevat just roosiline. «Oleme kenasti kõik ühte puuri surutud nii tihedalt, et pole isegi ruumi mõelda,» kirjeldas olukorda Lauri Ader.


Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Erki Loigom: Põhja-Korea orjastas kogu tööealise elanikkonna 200 päevaks

Korea Rahvademokraatliku Vabariigi sisuliselt ainuvalitsev Korea Töölispartei pidas maikuus haruldast kongressi, mille otsused ja järelmid on sama saladuslikud nagu kogu Erakliku Kuningriigi olemus, kirjutab raamatu «Põhja-Korea - nälg, hirm ja maailma suurim vangla» autor Erki Loigom.


Raul Rebane: Kolpaševo järsaku võigas saladus

1980. aastate alguses levis suust suhu lugu, mis tundus täiesti uskumatu. Mu vanaonu poeg Harry Ausmaa oli 1941. aastal küüditatud Tomski oblastisse ja ta tuli tagasi sealtkandist pärit abikaasaga. Suhted Siberi rahvaga säilisid, jutud levisid nende kaudu Eestisse ja Harry kaudu meieni, kirjutab publitsist Raul Rebane.


Michael McFaul: venelastele pole kunagi lubatud, et NATO Ida-Euroopasse ei laiene

Viimase kahe aasta jooksul on Venemaa ja lääne suhted teravnenud, mis on viinud selleni, et räägitakse uuest külmast sõjast. Ameerika Ühendriikide vaieldamatult üks hinnatumaid Venemaa-tundjaid, Stanfordi ülikooli professor ja endine suursaadik Venemaal Michael McFaul räägib intervjuus Postimehele viimasel ajal tekkinud USA–Venemaa vastasseisust Läänemerel ning Venemaa ja lääne suhetest.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles