Urve Eslas: kelle oma on London? Aga New York? (7)

Urve Eslas
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Suurbritannia pealinna Londonit on pikalt naljatlevalt siin-seal nimetatud Londongradiks, kuna vene uusrikkad, oligarhid ja riigiteenistujad on ikka armastanud seal kulutada Venemaal väga sageli mitte just kuigi ausal teel saadud raha, kirjutab Urve Eslas.

Mõni nädal tagasi, veidi enne Londonis toimunud üleilmset korruptsiooniteemalist kohtumist, kus loodeti jõuda rahvusvahelisele kokkuleppele korruptsiooni ohjamiseks, nimetas Suurbritannia peaminister David Cameron kõneluses kuninganna Elizabethiga Nigeeriat ja Afganistani «fantastiliselt korrumpeerunud riikideks».

Rahvusvahelise meedia reaktsioonid videole jäänud jutuajamisele olid huvitavad kahes mõttes. Esiteks, see andis põhjuse taas üles võtta Cameroni enda seos Panama paberitega, ja teiseks, see oli vastus sellele, mida ammu teati, kuid millest (vähemalt valitsuse tasandil) alles üsna hiljuti rääkima hakati: oluline osa Londonist ei kuulu ammu enam Suurbritannia kodanikele, vaid sealsest kinnisvarast on saanud mitmete korrumpeerunud riikide kõrgete poliitikute ja nendega seotud inimeste jaoks mugav ebaseadusliku raha hoidmise viis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles