Postimees 1935. aastal: tabati naismurdvaras – meesterahva riided tõid sekeldusi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Lennoni valge ülikond
John Lennoni valge ülikond Foto: SCANPIX

Neil päevil murti sisse Tapa-Nõmküla jaamade vahel asuvas raudteemajas nr. 322 elutseva Meeta Premeti korterisse akna purustamise teel.

Ära oli viidud mitmesugust riidekraami. Politsei asudes asja uurima, leidis kuritöö kohast naisterahva jalajälgi ja kuna korteris asuvad meesterahva riided olid jäetud puutumata, tegi järelduse, et tegemist on olnud naisvargaga. Kohe langes kahtlus varguse toimepanemises Jootmal elutseva Sinaida Arol-Oja peale, kes vaatamata sellele, et ta alles 21 a. vana, on pannud toime juba 14 vargust. Läbiotsimisel saadi tema juurest kätte ka osa varastatud kraami, kuna osa oli Einmanni vallas, Kuiel.

Nagu Arol-Oja seletas, jätnud ta meesterahva riided sellepärast puutumata, et kunagi kuulutanud kaardimoor ette, et meesterahva riided toovad sekeldusi. See läks ka tõeks, kuna just nende allesjäämine viis politsei arvamisele, et tegemist naisvargaga. Kuna Arol-Oja juba korduvalt karistatud, paigutati ta vangimajja. Teda ootab sedapuhku rängem karistus. Tabamisel oli naisterahvas sedavõrd põrutatud, et puhkes nutma.

31.05.1935

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles