Teflonmees pääseb puhtalt (1)

Liis Kängsepp
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Andrus Ansipi valitsus süstis Estonian Airi raha rutakalt ja läbimõtlemata, ministritele ei antud aega dokumentidega tutvuda, uute laenude andmist jätkati isegi siis, kui rahandusministeerium oli varasemad juba liigitanud ebatõenäoliselt laekuvaks. Nii kirjutas sel nädalal riigikontroll oma raportis.

Toonane peaminister Ansip ütleb, et otsused olid õiged, et valikud olid eesti rahvale kasulikud, ja ironiseerib, et riigikontroll oleks võinud raporti kirjutamisse kaasata sõltumatuid eksperte.

Võib-olla tõesti, ent küsimus on praegu pigem selles, kuidas otsused sünnivad. Kas on normaalne, et peaminister lihtsalt surub läbi oma tahtmist ja hiljem ironiseerib nende üle, kes tema samme kritiseerivad? Kas on normaalne, et peaminister ei kuula teisi ministreid? Praegu jääb vägisi mulje, et Ansip ajas Estonian Airi puhul mingit oma jonni, aga halba valgusesse satuvad lõpuks ikkagi teised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles