PÄEVAINTERVJUU Karilaid: usun, et Oudekki Loonest saab rahutuvi (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles täna Postimehe otsestuudios, et teisel katsel eile partei uueks peasekretäriks kinnitatud Oudekki Loonel on võimekust erakonda lepitada ja olla rahutuvi kõige siiramas tähenduses.

Karilaiu sõnul suhtles Loone eileõhtuse koosoleku eel otse juhatuse liikmetega ning esitas ka oma nägemuse peasekretäri tööst. Tema sõnul oli eeltöö seekord korralikum, sealhulgas kohtusid nii Loone kui erakonna esimees Edgar Savisaar ka Tallinna abilinnapeade Taavi Aasa ja Mihhail Kõlvartiga. Kui veel reedel ei leidnud Loone kandidatuur erakonna juhatuses häältega 8 : 9 toetust, siis eile toetas tema kinnitamist 10 ja vastu oli neli juhatuse liiget.

Rääkides eelmisel nädalal peasekretäri kohalt taandunud Priit Toobalist, ütles Karilaid, et on Toobalile lubanud, et kuna ta pidas kokkuleppest kinni ja lahkus ametist, siis ta teda rohkem ei kritiseeri. Samas on tema sõnul seda, mida teha erakonnas teisiti ja paremini, «kahtlemata palju».

Muu hulgas avaldas Karilaid toetust Loone mõttele palgata partei majandusseisu hindamiseks erapooletu audiitorfirma.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles