Lugejakiri: kust sellised vihased EKRE mehed tulevad? (46)

, luuletaja-kirjanik Viljandist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme ja Jaak Madison
Martin Helme ja Jaak Madison Foto: Marko Saarm / Sakala

Käisin EKRE meeste koosolekul Viljandis. EKRE mehi oli kaks, Jaak Madison ja Martin Helme. Mõlemad kenad noored mehed. Üks pikem kui teine. Esimene konservatiivsem kui teine, teine vihasem kui esimene, kirjutab Riina Rossa.

Madison võttis sõna esimesena, rääkis pikalt ja laialt Euroopa Liidust, küll numbritega ja ilma. Kõnetoon ja esitlus jättis soliidse mulje. Endast rääkis vähe, miks ta poliitikasse tuli. Rahvas kuulas Madisoni esitlust, kõrvad kikkis, sest arve ja nimetusi oli palju. Miski ei tohi ju kõrvust mööda minna.

Madisoni järel sai sõna Martin Helme ja see oli juba omaette etteaste! Kõigepealt siunas ta eesti rahvast, kui rumal võib see mass olla. Siis asus poliitikute kallale. Tema meelest ei olegi Eestis ühtegi õiget poliitikut alates presidendist valitsuse juhtideni välja. Ja need «käpikud» on ikka kõige lollimad ja hullemad, nemad ei kõlba kuskile. Iga persooni kohta tuli väljendus, mis ei vääri väljaütlemist.

Aga ennast kiitmast see mees ei olnud laisk – kui meie oleksime ja meie teeksime, siis lööks terve  Eesti õitsele. No puhas populism! Helme lausus, et kui rahvas saaks valida presidenti, küll siis meie mõisavalitseja Mart Helme sobiks väga sellele postile. Eestis on ju kõik nii halb, vaesus uputab hinge, lapsed on nälgimas ja veel ja veel, mis haigetele kõrvadele kui magus roosamanna. Targemad seadsid selle mehe ülbusekõnet mitte kuulata ja sättisid äraminekule. Aga enamikus eakad pensionärid ja puuetega inimesed jäid, suud ammuli, noore, julge ja vihase mehe ilukõnet edasi kuulama...

Minagi lahkusin ja ei saanudki teada, kes need «käpikud» sellised siis ikka on.

Kahju küll, miks see välimuselt kaunis ja noor mees Martin Helme sedavõrd viha täis on Eesti riigi, valitsuse ja rahva vastu. Kas siis niimoodi tahetaksegi võimu juurde pääseda, kõiki teisi maha tehes. Et vaata, millised targad mehed meie, s.o EKRE mehed, oleme! Näitame kõigile rusikat ja kutsume kuldlusikatega suppi sööma, mida ise kokku keetnud oleme. Aitäh!

Rein Lang ütles kunagi: «Eestis on konstantne arv lolle!» Aga mina arvan, et Eestis on piisavalt palju tarku, kes igasugu lollitamisega kaasa ei lähe. Ja nii need EKRE mehed ratsutavad Eestimaal ringi ja koguvad lolle hingi, sest vaenukõne viib vaenutegudeni.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles