Peterson: töökohtade loomine Ida-Virumaal peab olema riigi prioriteet (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson
Peep Peterson Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson tõdes Narva arvamusfestivalil töötukassa korraldatud arutelul, et riik peab senisest veelgi tõsisemalt võtma eesmärgiks luua ja soodustada Ida-Virumaal töökohtade tekkimist.

«Kui me seda eesmärki ignoreerime ei ole neil inimestel, keda me täna töövõimereformi peamisteks klientideks peame, mingit lootust tööd saada,» rääkis ametiühingujuht.

«Tööpuudus Ida-Virumaal on Eesti kõrgeim – 11 protsenti. Samal ajal on piirkonna turism, sealne õlitootmine ja energiatööstus tõsistes raskustes,» sõnas Peterson.

Ta nentis, et piirkonnas on väga hea ja spetsiifiliste oskustega tööjõud, kellele saab uuest aastast läbi töötukassa pakkuda ka koolitusi ja täiendõpet.

Tema sõnul otsisid ametiühingud sel kevadel tööandjate ja valitsuse esindajatega toimunud kohtumistel olukorrale lühiajalist lahendust.

«Suur osa meetmeid, mis aruteludelt üles kerkisid on täna juba ka valitsuse poolt töösse antud. Samas on Ida-Virumaal ees palju pikemaajalisemaid probleeme. Ametiühingutel on kavas alustada septembris läbirääkimisi pikaajalisema Ida-Virumaa päästeplaani koostamiseks,» ütles Peterson.

Täna toimub Narva muuseumis Eelarvamusfestival, mis on augustikuus toimuva Paide Arvamusfestivali eelüritus. Festivali programm valmis Ida-Virumaa inimeste ja organisatsioonide koostöös.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles