Aleksei Navalnõi: muidugi ma kardan oma elu pärast (3)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi
Aleksei Navalnõi Foto: SCANPIX

Vene eliit hakkab president Vladimir Putini režiimi vastu midagi ette võtma vaid siis, kui nad reaalselt saavad tema poliitika tõttu kannatada ning eelkõige jäävad ilma viisadest Euroopa Liitu, kus elavad nende lapsed ja nad hoiavad oma vara, kinnitab intervjuus Postimehele Venemaa üks tuntumaid opositsioonipoliitikuid, endale korruptsioonivastase võitlusega nime teinud Aleksei Navalnõi (39).

«Lääne senised personaalsed sanktsioonid Vene eliidi vastu on olnud naeruväärsed,» ütleb Navalnõi, kes ise on juba aastaid Venemaal väljasõidukeelu all. 2012 aasta sügisel Tallinna külastamine jäi tema viimaseks välismaalkäimiseks.

Nädala algul ründasid kasakavormis mehed teid ja teie kaasatöötajaid Musta mere äärse Anapa lennujaama ees nii, et paar teie korruptsioonivastase fondi (FBK) töötajat on endiselt haiglas. Aasta tagasi lasti Moskvas demonstratiivselt maha Boriss Nemtsov. Kas te kardate oma elu pärast?

Ma muidugi kardan, kuigi hilja on juba karta! Ma olen arukas inimene ja esiteks saan aru, et need minu kartused ei saa olla takistuseks minu tööle ning teiseks ma kaotan nagunii riigile võidujooksus oma julgeoleku pärast.

Kas käite ka nagu Aleksei Venediktov (Venemaal tuntud Ehho Moskvõ raadiojaam) koos turvameestega?

Mingi aeg oli jah, kus ma käisin, aga see on esiteks väga kallis lõbu ning teiseks käib elukvaliteet kõvasti alla. Aga muideks selline grupiviisiline ja demonstratiivne kallaletung (nagu Anapas) oli esimest korda. Ma üldse ei mäletagi, millal ma viimati sain Moskvast kuhugi välja sõita nii, et mulle poleks midagi kaela kallatud või visatud. Füüsilist kallaletungi aga pole kunagi varem juhtunud.

Täispikka intervjuud Aleksei Navalnõiga loe homsest Postimehest!

Euronewsi video rünnakust Aleksei Navalnõi vastu

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles