PÄEVAINTERVJUU Võimuvõitlus Vabaerakonnas: üllatusmees tahab seisukohad selgemalt välja öelda kui Herkel (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli Postimehe otsestuudios Vabaerakonna sees äärmiselt populaarne, ent avalikkusele seni tundmatu aseesimees Jaanus Ojangu, kes on otsustanud praegusele esimehele Andres Herkelile kinda visata.

«Praegu oleme jõudnud Riigikokku, väga suur töö on tehtud ja üha suuremaks see läheb. Andrese põhiline töökoormus langebki sinna. Mina üritan ülejäänud erakonda sama suurde liikumisse tõmmata nagu fraktsioon,» põhjendab Ojangu oma soovi Vabaerakonna esimeheks tõusta.

Ojangu kinnitab, et tegemist on koormuse jagamisega initsiatiivgrupile, kes tahavad kaasa lüüa erakonna töös – seda ei pea vedama vaid kindlad inimesed.

Tahab rohkem tegusaid erakonna liikmeid

«Nagu oli seal (Ekspressis – toim.) kirjas, olen olnud erakonnas algusest peale, tean inimesi, nende mõtteid ja soove, tean, millises suunas tahab erakond tervikuna liikuda ja leian rahvaga kergesti ühise keele, et fraktsioonile appi tormata,» sõnab ta.

Ta väidab, et tegutsema ei ajenda kindlasti mitte pettumus, vaid tegutsemissoov.

«Mulle ei meeldi sõna pettumine. Ma näen seda positiivsena, et inimesed tahavad ka pilti tulla ja kaasa rääkida,» sõnab ta. Ojangu lisab, et poliitikuks kasvamine võtab aega, see ei käi üleöö ja tema tahan toetada neid, kes võiksid poliitikuks saada. «Tahame Eestit läbi laia platvormi edasi viia ja platvormina mõtlen ma poliitikuid – ei pea olema kahe-kolme inimese partei.»

«Püünet annab alati laiendada. Valimistel räägime juba tipu laiendamisest, aga et oleks võimalik seda tippu laiendada, on vaja tuua püünele uusi inimesi,» sõnab Ojangu.

Ojangu lubab selgemaid seisukohti

«Eesti peamine probleem pole sisseränne, vaid väljaränne,» jätkab ta. Midagi on siin läinud nii, et inimestel ei ole siin enam hea elada, leiab erakonna aseesimees. Ojangu sõnab, et kindlasti tuleb elukeskkkonna parandamiseks tegeleda maksupoliitikaga ja luua elukeskkond, kus kõigil hea oleks. Selleks on tarvis pikaajalist visiooni ja tegevuskava.

«Ilmselt ei ole see suur saladus, et ka mina olen olnud kunagi IRLis ja paremad pojad-tütred on sealt ära võetud,» sõnab Ojangu. «Mingist vandenõust rääkida, et kümnetes, mis oleks ehk veel normaalne, aga sadades hakkaks meilt inimesi üle tulema, seda ei ole,» kinnitab ta.

«Kindlasti ma tahan olla selgemate seisukohtade väljaütleja. Kui erakonnas on seisukohad juba tekkinud, siis tuleb see ka selgelt välja öelda,» teatab Ojangu Vabaerakonna maailmavaadet ja selle esitlemist kommenteerides.

Täna ja homme saavad end esitada veel ka teised võimalikud Vabaerakonna esimehekandidaadid. Ojangu sõnab aga, et veel pole näha olnud, et keegi teine ka julguse kokku võtaks, aga see oleks omamoodi huvitav ja teeks kandideerimise kindlasti värvikamaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles