Postimees 1993. aastal: naftavarguses süüdistatuna antakse kohtu alla kolm meest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusemahutid sadamas.
Kütusemahutid sadamas. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Rootsi kütuseabi varguse uurimine on lõppenud ja süüdistatuna riisumises antakse kohtu alla kolm meest, ütles uurimisameti peadirektor Ain Seppik Postimehele.

Praegu tutvuvad toimiku materjalidega uurimisalusteadvokaadid Simon Levin ja Monika Mägi, ametlik süüdistus esitatakse eeldatavasti järgmisel teisipäeval, selgitas Seppik, kuid viidates süütuse presumptsioonile ei soovinud ta täpsustada, keda milles süüdistatakse. Seppik ütles vaid, et kõik süüdistatavad elavad Eestis ja üks kolmest kuulus varguse ajal Eesti Kütuse juhtkonda.

Rootsi kütusevargus tuli avalikuks veebruari algul. Energeetikaminister Arvo Niitenberg teatas, siis et Eesti Kütuse esindajana tegutsenud maaklerifirma Infast korraldusel saadeti üle 4000 tonni 21. jaanuaril Rootsist Tallinnasse toodud head talvekütust laevaga Avior edasi Hamburgi ja Eesti ettevõtetele saadeti selle asemel Vene kütust, mille hind oli palju odavam. Niitenbergi esialgsete arvutuste kohaselt tekitasid kurjategijad Eesti riigile seitsme miljoni krooni eest kahju.

«Seekord suured sulid enam tõllas ei sõida,» lubas peaminister Mart Laar 3. veebruaril, kommenteerides kütuseabi vargust, mis põhjustas rahvusvahelise skandaali.

19.5.1993

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles