Taavi Kotka: Eesti ei tee Panamat! (1)

Taavi Kotka
, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka.
Taavi Kotka. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka kirjutab, et Eesti võiks kehtestada oma reegleid, et luua 21. sajandi reaalsusele vastav majandusruum.

Sakslane. Elab ja töötab Inglismaal. Eesmärk avada töö kõrvalt reisiinfoportaal. Otsustas hakata e-residendiks ja teha ettevõte Eestisse, sest ei ole kindel, kui kauaks enam Londonisse jääb, ja talle meeldis mõte, et saab asukohast sõltumatult oma ettevõtet juhtida. Insener. Elab ja töötab Brasiilias. Pakub keerukaid arvutusmudeleid energeetikaettevõtetele Euroopas ja USAs. Eesmärk saada mugavam ja kiirem viis Euroopa klientidega arveldamiseks. Hakkas e-residendiks, asutas ettevõtte Eestis ja lendas ise kohale, et avada pangakonto.

Kui välja jätta soomlased ja teiste naaberriikide esindajad, kes võtavad e-residentsust pigem oma vara haldamiseks Eestis, siis just sedalaadi on need e-residentide lood. Inimesed, kellel on vaja juriidilist keha ja pangakontot, et ajada oma globaalset äri, ja Eesti pakkumine sobib neile. Lihtne, mugav, asukohast sõltumatu, soodne. E-residentsus on idee, mis aitab Eestil luua oma majandusruumi, kuhu kuulub miljoneid selliseid inimesi, nagu ma ülalpool kirjeldasin. Mitte vargsi ja salaja nagu mõni offshore-riik, vaid avatult ja seaduslikult, pakkudes oma era- ja avaliku sektori e-teenuseid, mida oleme teistest kiiremini suutnud üles ehitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles