Postimees 1895. aastal: Eesti kõige tublim kvartett

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrust. Tuntud «Kalevala kvartett» Jurjevist (Tartust) andis 14. mail Võru Ressursse seltsi saalis k o n z e r t i. Konzert, mille eeskava Eesti, Saksa ja Rootsi viisidest oli kokku seatud, läks nõnda ladusasti, et paremat enam soovida ei jäänud.

Kvarteti kokkulaul, ettekandmiseviis, häälte tõus ja mõõn, valjud ja tasased kohad on kaunid ja puhtad. Kui mõne tillukese veakese, mis ju ka kunstnikkude juures ette tikub tulema, maha arvame, siis peame tunnistama: «Kalevala» on praegusel ajal Eestis küll kõige tublim kvartett. Osavõtmine oli kaunis, sest saal oli rahvast täis ja iga ettekannet tasuti rohke käteplaginaga.

Sissetulekut ei tohi aga siisgi hääks nimetada, sest platside hinnad olivad nõnda odavad, nagu seda naljalt siin enne ei ole olnud. Peaks «Kalevala» mehed meid sellel aastal veel vaatama tulema, siis võivad nad julged olla, et neid rõõmuga vastu võetakse. Kuulu järele anda nimetatud kvartett esimesel suvistepühal Elva vaksali juures konzerti, milleks nendele südamest kõige paremat edu soovime! Võru neiu

(16.05.1895)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles