Postimees 1991. aastal: Arnold Rüütel kaitseb täna väitekirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EPA lehm Õõda
EPA lehm Õõda Foto: Margus Ansu

Arnold Rüütel kaitseb täna üleliidulises loomakasvatusinstituudis Dubrovitsõs (Moskva oblast) väitekirja põllumajandusdoktori kraadi saamiseks.

Eesti Vabariigi Ülemnõukogu esimehe veerandsada aastat kestnud teadustegevus on kokku võetud väitekirjas «Piimatootmise tehnoloogia täiustamine loomakasvatuse intensiivistamise tingimustes».

Väitekiri põhineb selle aja jooksul avaldatud teaduslikel töödel (nimekirjas on neid ühtekokku 88 nimetust) ning käsitleb piimatootmise intensiivistamise teoreetilisi aluseid, loomade individuaalse portsjonikaupa söötmise automaatsüsteemi, uue tehnoloogia mõju loomade enesetundele ja nende kohanemist selle tehnoloogiaga, samuti telemeetria võimalusi loomade elutegevuse uurimisel.

Arnold Rüütli oponentidena esinevad põllumajandusteaduste doktorid A. Aibetov ja S. Bogodajev ning professor J. Borodulin.

EPA saab teaduskraadide andmise õiguse arvatavasti tänavu sügisel. Seni peab ka Eesti Vabariigi Ülemnõukogu esimees doktorikraadi saamiseks Moskvasse pöörduma.

14.05.1991

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles