...elavad ja isetud, aga ka väga töökad. Pigem on nad sarnased, kui erinevad. Kardan, et olen ka ise sama kännu käbi, ainult veidi mahedam.

Ema Sirje: Minu arvates on just Liisi kõige kangem, mina normaalne ja ema kõige leebem. Eks kangus hakkab vanadusega lahjenema...

Vanaema Vaina: Jah, olen juba leebemaks muutunud... Liisil on jällegi see hea joon, et ta on sihikindel ega tagane oma eesmärkidest – naljalt alla ei anna. Olen uhke, et nad mul olemas on.

Helena Tamm: Sirje, kui sa võrdled oma tütart ja ema, siis kas näed sarnasusi?

Ema Sirje: Eks sarnasusi ikka on, aga kuna vanusevahe on nii suur, siis seal, kus ema on oma vanuse, tarkuse ja elukogemusega juba leebem, on Liisi tulisem, kangem ja järeleandmatum. Aga üldiselt on tal perspektiivi saada sama heaks vanaemaks. Olen oma emalt ikka õppinud, ehk küll mitte noorest peast, aga pigem just nüüd, neljakümnendates. Tuletan meelde, mida ta ütles ja püüan seda rakendada.

Vanaema Vaina: Selles suhtes tuleb Sirjele au anda, oma lapsi kasvatas ta minust teistmoodi ja ega mina lasknud ka teistel segada. Eks ta oleks võinud nõu küsida, aga tegi ikka omapead, nagu ise tahtis ja õigeks arvas.

Tagasi Eesti inimeste avalehele

Kommentaarid
Copy