Postimees 1940. aastal: tänavad olgu tolmust vabad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna töölissportlased miitingul Võidu väljakul 17. juulil 1940. aastal.
Tallinna töölissportlased miitingul Võidu väljakul 17. juulil 1940. aastal. Foto: Wikipedia.org

Paaril viimasel nädalal valitsenud kuivad ilmad on võtnud tolmama Tartu tänavad. Eriti on nurinat kuulda vähesest niisutamisest tingitud tolmu üle Võru tänava elanikkonna suust, kuid ka teistes rajoonides hakkab tänavailt iga väikese tuulekeerise tõttu üleskerkiv tolm linnakodanikele liiga tegema.

Prefektuur palub Tartu maja- ja krundiomanikke pöörata senisest rohkem tähelepanu tänavate kaitsmisele ja puhastamisele.

Ka hoovide puhtus jätab kohati soovida. Eriti tuleks hoolitseda hoovides asuvate prügikastide ja käimlate korrashoidmise eest.

Siinjuures olgu majaomanike tähelepanu juhitud veelkordselt Tartu linnas kehtivale sundmäärusele uulitsate, platside ja avalikkude puiestikkude, spordi- ja mänguplatside ning murude puhtuse ja korrashoiu kohta, mis lausub, et tänavate ja platside harilikku puhastamist peab toimetama 1. aprillist kuni 1. septembrini enne kella 7 hommikul. Kuid edasi on määruses punkt, mille majaomanikud tavaliselt jätavad kahe silma vahele, nimelt nõutakse tänavate puhastamist peale tavalise hommikuse puhastamise veel päeva jooksul, nii et tänavad ja kõnniteed oleksid alati puhtad.

Sundmääruse vastu eksijaid võidakse politseivõimude poolt karistada 1-kuise arestiga või 100-kroonise rahatrahviga. 9.05.1940

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles