Daniel James Colli veste: kui räägid nagu kuninganna, võib auto olla roostes pann

Daniel James Coll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Coll
Daniel Coll Foto: Erakogu

Briti staatusesümbolid võivad olla naeruväärselt tagasihoidlikud, aga nad vähemalt ei tapa sind.

Ei ole ühtegi valdkonda, kus erinevus inglaste ja eestlaste vahel oleks nii suur kui jõukus ja sellega uhkeldamine. Minu kodumaal peavad paljud seda vulgaarsuseks ja tabuteemaks, me teeme kõik, et mitte rääkida rahast, palgast ja omandist. See aga ei takista meid olemast riik, kellele klassikuuluvus on kinnisidee – see on osa sellest, kes me oleme.

BBC teatas hiljuti, et hakkab uusi töötajaid palgates arvesse võtme nende sotsiaalset klassi ja tausta, et teha valikuprotsess õiglasemaks. BBCd on sageli süüdistatud selles, et sõela läbivad need, kes on privilegeeritud, erakoolidest tulnud, ja uue valikusüsteemiga püütakse anda võimalus neile, kel ei ole nii palju vedanud. Muidugi käib sellega kaasas delikaatne küsimus, milline on see tingimuste kompleks, mis liigitab kellegi töölis-, kesk- või kõrgklassi kuuluvaks (et tähemärke kokku hoida, nimetan vaid neid kolme).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles