Kadri Simson: «Meid kindlasti kõnetab, et Kallas ei vastanda rahvusi» (12)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Siim Kallase esinemine jättis väga avatud mulje,» ütles Kadri Simson vahetult pärast riigikogus toimunud Keskfraktsiooni kohtumist Kallasega.

«Loomulikult küsisime keerulisi küsimusi, aga ühelegi küsimusele ei saanud me vastust, et «sellel teemal ma ei räägi»,» tõdes Simson ning tõi välja, et igal fraktsiooni liikmel oli oma küsimus.

«Keskerakonna jaoks ei ole tulevane president ainult suursaadik väljapoole,» jätkas ta, «meie jaoks on oluline, et see inimene mõistaks Eesti probleeme.» Simson leidis, et Kallas vähemalt püüab nende probleemide teemal kaasa mõelda.

Kohtumine Kallasega Simsonile siiski üllatusi ei valmistanud: «Meil on temaga tiheda koostöö kogemus. Ta oli peaminister, kui valitsuses oli ka Keskerakond ning oleme teda sellest ajast näinud päevast päeva ja nädalast nädalasse. Kui midagi üllatas, siis see, et kümme aastat Brüsselis ei ole teda kuidagi negatiivselt muutnud.»

«Siim Kallas oli Reformierakonna esimees ajal, kui Keskerakonna ja Reformierakonna vastasseis tekkis – maksude ja majanduse teemal. Nendel teemadel võib vaielda, aga tänaseks on see vastasseis läinud palju ebameeldivamasse suunda, kus tänane Reformierakonna esimees kasutab rahvusteemat põhilise võitlusrelvana. Kallase puhul on sümpaatne see, et ta ei soovi inimesi rahvuse põhjal vastandada. See kindlasti kõnetab meid,» kommenteeris Simson tõsiasja, et Kallase puhul on tegemist siiski Reformierakonna auesimehega.

Simson avaldas, et järgmine kohtumine toimub neil enda erakonna esimehe Edgar Savisaarega. Keskerakonna fraktsiooni lõpliku presidendikandidaadi ülesseadmist Simson lähiajal ei lubanud.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles