Postimees 1991. aastal: Kalev N. Liidu meister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa
Aivar Kuusmaa Foto: Toomas Huik

Eile kell 19.43 võitis Tallinna Kalevi korvpallimeeskond superfinaali teises kohtumises Leningradi Spartaki 85:77 (42:36) ja tuli N. Liidu lahtiste korvpallimeistrivõistluste võitjaks.

Saadud kuldmedalid tekitavad vastakaid tundeid.

Ligi poolesajandilisele madistamisele impeeriumi meistrivõistlustel on pandud vääriline punkt. Kuldmedalid tõstavad rahvuslikku eneseusku, tõestavad, et vähemasti korvpallipõrandal oleme hetkel tugevaimad. Õnnestus see, mis jäi saavutamata omaaegsetel korvpalliprofessoritel (Lipso-Tomson-Salumets-Tammiste-Krikun).

Kalev pidigi võitma, sest erinevalt teistest meeskondadest oli ta nendel meistrivõistlustel ainus, kes mängis viimaste aastate tugevaimas koosseisus.

Seda häbi annab kaua maha pesta. Suveräänse Eesti Vabariigi esindusmeeskond võidab NSV Liidu meistrivõistlustel kuldmedalid! Mis võiks olla suurem rõõm impeeriumimeelsetele, kui kuulutada, et olgu meie suhted Baltikumi juhtkonnaga nii jahedad kui tahes, korvpalliväljakul ei saanud VEF ja Kalev meieta hakkama.

Jätkem siiski poliitika ja võtkem asja puht sportlikust aspektist. Kalev oli teistest üle, võimetelt võinuks vastu saada vaid veerandfinaalis AKSK-le õnnetult kaotanud Moskva Dünamo.

7.05.1991

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles