Postimees 1994. aastal: VISA-Electronist peaks saama Eestis levinuim magnetkaart

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VISA
VISA Foto: TRIPPLAAR/SIPAUSA/SIPA/TRIPPLAAR/SIPAUSA/SIPA

Eile esitlesid Tartu Inseneride Majas Inpass Eesti AS ja Tartu Maapank Eesti Ühispanga VISA-kaarti. Alates 16. maist on Ühispanga klientidel võimalus saada maailmas laialt levinud VISA-kaardi omanikuks ning alates 1. oktoobrist saab arveldada Eesti krooni alusel.

Seni on endise NSVL-i territooriumil kasutusel olnud VISA Classic kaardid, mida said kasutada vaid jõukamad inimesed. Eestis kasutusele tulev kaart VISA-Electron on mõeldud ka väiksemate sissetulekutega inimestele. VISA-Electroni saamiseks peab klient tasuma aastas 400 krooni ja minimaalne arvejääk ei tohi olla väiksem kui 2000 krooni.

Nüüdisaegseid maksesüsteeme juurutava Inpass Eesti direktor Kalle Tarieni sõnul on tähtis, et Eestis oleks võimalikult palju VISA-kaardi terminaale, sest siinsete inimeste põhiliseks kaardiks peaks saama VISA-Electron. Firmadel ja jõukamatel klientidel on võimalik saada ka VISA-Classic kaarte. Inpass Eesti valis VISA-kaardi laiemaks levitamiseks Ühispanga, sest selle panga teenuste tariifid on väikesed.

Eestis on praegu kasutusel alla tuhande VISA-kaardi. Need on peamiselt välja antud Soomes, Šveitsis, USA-s või muudes riikides.

5.05.1994

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles