Jaano Vink: kas kõige vastupidavamad on pabermajad?! (2)

Jaano Vink
, aktsiaseltsi Nordecon juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaano Vink
Jaano Vink Foto: PP

Ehitusturul läheb tarvis sisulist järelevalvet, mitte formaalset paberimäärimist, kirjutab ehitusinsener ja Nordeconi esimees Jaano Vink.

Eestis on ehitus olnud läbi aegade väga tiheda konkurentsiga ettevõtlusvaldkond, mistõttu ka avalikud vaidlused ning «sõjadki» pole erakordsed. Tasapisi ajaloo hõlma vajuva masu ajal nägime teravat konkurentsivõitlust riigihangetes, kus ehitajad üksteise võidu leidsid üha uusi auke riigihankeseaduses, mis andis alust vaidlust püsti panna.

Praeguseks on seadust tasapisi täiustatud (kas ka edasi, peab küsima uute muutuste ootel, kuid see on juba eraldi teema). Kuid heitlus koha eest päikese all jätkub, muutudes aina küünilisemaks. Pidev hinnasurve igal tasandil on töövõtjate tegevuselt kaldunud üha enam materjalitootjate ja nende maaletoojatele. Et Eesti riik suudab tööjõumakse koguda päris hästi, liigub raskuspunkt sinna, kus kontroll väiksem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles