Õpetajate Lehes sel reedel: kui loodus enam ei kutsu, soorollide evolutsioon, õpikoormuse vähendamine

Liisa Tagel
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht 22.04.2016
Õpetajate Leht 22.04.2016 Foto: ÕL

Õpetajate Lehes 22. aprillil: 

Kui loodus enam ei kutsu

Kuidas õpetada algklassides loodusõpetust ajal, mil üha vähematel lastel on kodust kaasas harjumus looduses käia ja ainuüksi herilase nägemine ajab nutma? Õpetajad püüavad nutipõlvkonda klassiruumist välja viia ja sõna otseses mõttes nina- ja kättpidi eluslooduse keskele pista.

Kuidas vältida ülemäärast õppekoormust?

«Ülekoormatud ja ainekeskse õppekava teema tõuseb kõneks eriti kevadel, kui kooliväsimus on maad võtmas,» kirjutab haridus- ja teadusministeeriumi üldhariduse osakonna asejuhataja Pille Liblik.

Alguse keerulised kurvid on läbitud, liigume edasi!

Tartu kolmes koolis – Annelinna gümnaasiumis, Kivilinna koolis ja Hansa koolis ‒ on 2014. aasta sügisest saati kulgenud elu TULUKESE valgel. Linnavalitsuse algatatud projekt «Tõenduspõhine uus lähenemine − uus koolikultuur Eestis» on andnud õpetajaile tõhusa abivahendi igapäevatööks ‒ teaduspõhise LP-mudeli ‒ ja Hansa koolile ka avatud õpperuumi.

Soorollide evolutsioon

«Erinevused mehe ja naise aju töös on väikesed ning kaovad hoopis, kui anda selleks võimalus,» selgitab bioloog Kadri Moks.

Viljandi tantsunädalale oodatakse kooliõpilasi!

23.–29. aprillini toimub Viljandimaal 11. korda tantsunädal, millega tähistatakse rahvusvahelist tantsupäeva 29. aprillil.

Loodusteadused

Loodusteaduste lehekülgedel kirjutatakse õhupallidest koolifüüsikas, Teaduslahingust, õpitulemuste välishindamisest loodusainetes, keelte ja loodusainete lõimimisest jne.

Kasvatusteaduse konkursist 2016

25. kasvatusteaduslike tööde riiklikul konkursil sai esimese auhinna Imbi Henno monograafiaga «Loodusteaduste õppimisest ja õpetamisest Eesti koolides rahvusvaheliste võrdlusuuringute taustal».

Dan Bogdanov: «Arvutid peaksid aitama elu lihtsamaks muutaˮ

Noore IT-teadlase preemia anti tänavu Eestis välja esmakordselt. Selle sai AS Cybernetica teadur Dan Bogdanov andmetöötlussüsteemi Sharemind loomise ja arendamise eest. Teisteski riikides huvi äratanud arvutussüsteemi loomisel tuli talle kasuks varasem arvutimängude loomise kogemus.

Oma teed mööda

«Elupildi» rubriigis meenutab laulja ja laululooja Anu Taul kasvamist muusikute peres ning ühiseid esinemisi koos õe Triinuga.

Ülikool on andnud kooli kaasa mahuka pagasi

«Praegused ülikoolilõpetajad saavad aru, et tund peab olema huvitav. Oleme ülikoolist kaasa saanud palju teadmisi ja õpilaste aktiveerimise võtteid, meie õpetamismeetodid erinevad vanemate kolleegide omadest,» lausub Sofya Tsyrulnikova, kes valmistub lõpetama Tartu ülikoolis loodusteaduste õpetaja eriala ning alustas jaanuarist tööteed Leie põhikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles