Postimees 1993. aastal: Venemaa kodanikele ei meeldi Eesti presidendi naeratus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennart Meri
Lennart Meri Foto: AIN PROTSIN/PM/EMF

President Lennart Meri viibis eile hommikul Sillamäel, kus ta külastas RAS «Silmet» kahte tsehhi. Sillamäelt sõitis president Narva.

Narva linnavalitsuse ukse ees ootas presidenti umbes sajast inimesest koosnenud seltskond. Narva Vene Kodanike Liidu korraldatud piketis osalejad kandsid loosungeid Tööd ja palka, nõudsid osalemisõigust Venemaa pühapäevasel referendumil ja polnud rahul Venemaa presidendi Jeltsiniga. Kui Meri saabus linnavalitsuse ette, kostis rahvamassist mitmeid presidenti solvavaid loosungeid. Eriti ajas rahvast vihale Lennart Meri naeratus. Piketeerijad kogusid ka raha Moskvas asuva Lenini muuseumi toetuseks.

Eriteenistus tegi presidendile hoolikalt teed ning Lennart Meri jõudis õnnelikult kohtumisele Narva linnavalitsuse ja volikogu liikmetega, mis toimus, nagu tavaks saanud, kinniste uste taga.

Pärast lõunat külastas president Narva Eesti Kooli, riigiettevõtet «Baltijets» ja EELK Narva kirikut. Õhtul kohtus Lennart Meri Narva ja Narva-Jõesuu Eesti Seltsi liikmete ning vene demokraatidega.

23.4.1993

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles