Ahto Lobjakas: EKRE ühekõne (40)

Ahto Lobjakas
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks tont käib ringi mööda Eestit. Mustades kaabudes mehed hullutavad igatpidi ääremaastunud keskklassi. Pakutakse faustilikku diili: rahvusromantika sünteetilist oopiumi meelemõistuse viimaste riismete eest.

Eelmisel nädalal tuuritas EKRE isa ja poeg Helme, Jaak Madisoni ja Henn Põlluaasaga Lääne- ja Pärnumaa piiridel. Toimunu kirjelduse eest võlgnen tänu saate «Olukorrast riigis» kolleegile Andrus Karnaule, kes oma muljetest kirjutas pikemalt eilses Lääne Elus.

Martin Helme paisutas statistikat: läinud aastal tulnud Euroopasse 1,3 miljonit põgenikku, tänavu tulevat 1,5 miljonit. Ning resümeeris: kui Aafrikast tuleb 50 miljonit, siis kümne aastaga on neid sama palju kui täna Euroopas elanikke, 500 miljonit. «Valitsust see ei huvita,» ütleb Helme (see, et vaid EKRE hoolib, on üks refrääne). Sekundeerib Madison: Itaalia ja Kreeka ei täida kohust põgenikke kinni hoida.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles