Kaisa Selde: mõni mees ei vaata mulle seltskonnas kunagi otsa (1)

Marian Võsumets
, saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui seltskonnas räägitakse intelligentsemat juttu, siis teatud tüüp mehi ei vaata ilusatele naistele kunagi otsa, leiab näitleja Kaisa Selde videointervjuus Postimehele.

«Nad seisavad seltskonnas nagu ilusad lillekesed,» kirjeldas Selde teatud meeste mõttemalli naiste suunal, «vaadatakse ainult meestele otsa, et mehed saaksid aru, kuidas need «päris asjad» käivad.»

«Kui pärast etendust öeldakse vaid, et sa olid ilus, on see pigem solvav,» arvas näitleja välimuse rõhutamisest. «Mis minus siis ilus on? Kas see, et mu juuksed kasvavad kiiresti või see, et mul on kiire ainevahetus? Kas see on ilus?» naeris ta.

Selde nõustub, et naistesse suhtutakse tihti seksistlikult: «Naisi rohkem objektiseeritakse. Naise keha on projekt, mille kallal on vaja kogu aeg tööd teha.» Tema sõnul on noortel naistel tänapäeval suurem surve kogu aeg ilus välja näha, mida võimendavad töödeldud näod ja kehad ajakirjade esikaantel.

Soomes õppides pani teda muigama sealsete meeste viis talle külge lüüa. «Alati öeldi, et «Oo, kuule sa oled nii pikk! Kuule, kui pikk sa oled? Sa oled ikka päris pikk!» - mis sa selle peale ütled.»

Video valmis Postimehe teemaõhtu raames, mis keskendub naiste kuvandile ja neile seatud ootustele. Erisaade «Naine, ole alati ilusam!» on vaadatav Postimehe veebis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles