Õpetajate Lehes sel reedel: vabatahtlikust tegevusest, kultuurisuvest, kolmanda Reichi põgenikelaagreist

Liisa Tagel
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht 08.04.2016
Õpetajate Leht 08.04.2016 Foto: ÕL

Õpetajate Lehes 8. aprillil 2016:

Midagi enamat kui vaid tasuta töö

Noored löövad koolitöö kõrvalt üha enam kaasa vabatahtlikus tegevuses, sest peavad seda ägedaks võimaluseks teha midagi kasulikku. Vabatahtliku töö kogemus aitab edukalt ka töötust ennetada ja tõrjuda.

Põgenik pöördub itta

«Kui mõni väike Omar Yussuf peakski isaga kunagi Laupa või Maidla põhikooli ukse taha jõudma, on sõda läbi ning kohalikud hirmunud ja ksenofoobid lõpuni maha rahunenud,» arvab Kaarel Tarand.

Nukitsa võitsid Tomusk ja Ernits

2. aprillil kuulutas Eesti lastekirjanduse keskus välja XIII Nukitsa konkursi võitjad – laste lemmikkirjaniku ja lemmikillustraatori – 2014. ja 2015. aastal ilmunud lasteraamatute põhjal. Lastekirjanduse keskuses toimunud auhinnapeole oli lisaks võitjatele kutsutud 70 hääletuses osalenud last üle Eesti, kes valiti loosi teel vastavalt maakonnas või linnas hääletanute arvule. XIII Nukitsa konkursil võistles 207 raamatut – 185 esmatrükki 119 eesti kirjanikult ja 98 kunstniku pildid 186 raamatule. Hääletusest võttis osa 7859 kuni 16-aastast last. E-hääletuses osales 634 last.

Transpordikool siirdub Sõpruse puiesteele

1. augustiks liidetakse Tallinna transpordikool Tallinna tööstushariduskeskusega. Tallinna transpordikooli direktor Valeri Aava räägib oma kooli liitmisest tööstushariduskeskusega peaaegu et heatujuliselt.

Noored ühiskonnateaduste juurde

Euroopa sotsiaaluuring on maailma üks usaldusväärsemaid rahvusvahelisi sotsiaalteaduslikke uuringuid, mida kinnitab ka Euroopa Liidu Descartes’i teaduse auhind ja Eesti teaduse populariseerija nimetus. Andmed on kõigile tasuta ja vabalt kättesaadavad.

Kultuurisuvi

Kultuurisuve külgedelt saab teada, millised on teatrite tänavused suvelavastused ja milliseid kontserte tasub kuulama minna. Huvitavaid võimalusi suve veetmiseks pakuvad lastele ka muuseumid, kinod, raamatukogud, seikluspargid, laagrid, mängumaad. Häid ideid koondab 1. mail Pärnus toimuv suvetegevuste mess.

Koolimuusikal «Valeühendus» lõi otseühenduse

Läänemaa ühisgümnaasiumis sai sel õppeaastal teoks suurejooneline ettevõtmine: teatrikuul toodi lavalaudadele noortemuusikal «Valeühendusˮ. Suur meeskonnatöö haaras kaasa vilistlasi, lapsevanemaid, sponsoreid, toetajaid, sõpru-tuttavaid, kirjutab eesti keele õpetaja Tiina Brock.

Neliteist aastat teatrikooli lõpetamisest

«Elupildi» rubriigis meenutab Näitleja Hele Kõrve oma teatritee algust.

Kolmanda Reich’i põgenikelaagrites

Teise maailmasõda ajal oli miljonite Euroopa sõjapõgenike hulgas tuhandeid eestlasi. 1941. aastal Saksamaale pääsenud ligi kaheksast tuhandest Eesti elanikust kuulutati enamik Reich’i jõudmisel põgenikeks ja paigutati laagrisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles