Postimees 1994. aastal: peaministri kinnitusel on valitsus püüdnud vaid peatada «Rahva Hääle» ärastamist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Hääl
Rahva Hääl Foto: Toomas Huik / Postimees

Valitsuse eesmärk on olnud algusest peale «Rahva Hääle» erastamine ning kõik valitsuse sammud olid ette võetud «Rahva Hääle» ärastamise peatamiseks, kinnitas peaminister Mart Laar, kommenteerides «Rahva Hääle» juhtumit.

Laar ütles eile ajakirjanikele, et temale jäi küll mulje, justkui teinuks AS RH Toomas Leito juhtimisel katse ärastada ajaleht «Rahva Hääl». Laari teatel ei ole valitsus arutanud ega otsustanud mingigi poliitilise tasakaalustatuse kampaania läbiviimist riigi omandusse kuuluvas ajakirjanduses.

Laar pidas võimalikuks, et juhtum «Rahva Häälega» võib endaga kaasa tuua mitmeid kohtuprotsesse ja lõplik tõde selguvat alles kohtus. Peaminister avaldas isiklikku seisukohta, et «Eesti Sõnumid» on Koonderakonna ja Keskerakonna häälekandja. «Usun, et ka paljud minu kolleegid on samal seisukohal,» lisas ta.

Laar nentis, et Kesk- ja Ida-Euroopa ajalehekirjastajate kiri viis ta hämmingusse. «Olen kuulnud, et see kiri valmis Eesti Ekspressi omaniku Hans H. Luige info põhjal. Omal ajal oli just Luik see, kes «Eesti Ekspressis» omanikuõigused selgelt maksma pani. Nüüd on tal huvi aidata «Eesti Sõnumeid»,» lisas ta.

Laar nimetas «positiivseks sammuks», et «Rahva Hääl» edasi ilmub ja püsima jäi. «Küll «Rahva Hääl» veel jalad alla saab,» lisas ta.

6.04.1994

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles