Muhe kaaperdaja

Juhan Mellik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seif Eldin Mustafa
Seif Eldin Mustafa Foto: SCANPIX

Egiptlasele Seif Eldin Mustafale tuli pähe geniaalne plaan: kinnitada rebade ümber pommirihm (mis oli tegelikult peibutis), kõndida läbi Aleksandria lennujaama turvaväravate (mille personal ei ole ilmselt maailma teraseim) ning kaaperdada pealinna Kairosse suundunud lennuk.

Väärt mõttele lisas veelgi vürtsi asjaolu, et kogu maailma on niigi juba terroripaanikas. Mõeldud, tehtud. Egiptlase toimetamised jõudsid reaalajas ka väikese Eesti veebiportaalide avalehtedele.

Kui lennuk lõpuks Küprosel maandus, tuli välja, et polnud Mustafa tegelikult mingi terrorist, kõigest tavaline ohmu. Tema endine abikaasa rääkis meediale, et koos veedetud aeg olevat olnudüks tumedamaid tema elus.

Kuid Mustafa ei saa olla üdini halb inimene. Ta oli meeleldi nõus poseerima koos ühe kaasreisija ja stjuardessiga, et nood saaksid endast koos kaaperdajaga pilti teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles