Postimees 1993. aastal: traagiline õnnetus tuletõrjujatega Tartu raekoja ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks tuletõrjuja sai surma, teisel luumurd ja põrutused

Eile keskpäeval korraldasid Tartu tuletõrjujad raekojaplatsil demonstratsioonesinemise, millega tähistasid Tartu kutselise tuletõrje 76. aastapäeva. Tartu tuletõrje-ja päästeameti III rühma mehed näitasid linnarahvale pääste- ja kustutusvahendeid.

Tuletõrjuja Andrus Rohusalu libises päästenööriga laskumist demonstreerides umbes kümne meetri kõrguselt kivisillutisele ja sai kannatada. Tuletõrjujad viisid ta kohe oma reanimatsiooniautoga Maarjamõisa haiglasse.

Mõne minuti pärast kukkus alla umbes 25 meetri kõrgusele tõstetud tõstukikorvist päästenööril laskumist alustanud vanemtuletõrjuja Urmas Kuld. Pealtvaatajate hulgast jooksis välja noormees, kes andis Urmas Kullale oskuslikku esmaabi. Arstiteaduskonna VI kursuse üliõpilane Tanel Laisaar: «Ma püüdsin palpeerida pulssi unearteril, seda ei olnud. Siis sain appi ühe noormehe ja hakkasime tuletõrjujat elustama. Tema tegi kunstlikku hingamist ja mina kaudset südamemassaaži. Kui kiirabi kohale jõudis, andsime tuletõrjuja neile üle kliinilise surma seisundis.»

Inimesed linna keskväljakul olid šokis: olid segaduses, karjusid. Raekoja platsil oli pealtvaatajate hulgas ka Tartu Uurimisbüroo juhataja Vello Kont. Tema kutsus kohale politsei, see omakorda kiirabi. Politsei jõudis õnnetuskohale hetk pärast reanimobiili lahkumist.

2.04.1993

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles