Postimees 1994. aastal: politseinik laskis enda haiglas maha (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Esmaspäeva õhtul laskis end Valga haiglas teenistusrelvast maha 32-aastane Valga politseiprefektuuri korrapidamisteenistuse inspektor A. T., olles enne alkoholi tarvitanud. Isata jäid kaks väikest last.

Valga politseiprefekt Jaan Noorsalu ütles Postimehele, et A. T.-l olid viimasel ajal oma naisega suhted sassis: jaanuaris ja veebruaris oli ta olnud Valga haiglas ravimas kõhunääret ning tutvunud seal 25-aastase meditsiiniõega.

Esmaspäeval oli A. T. 24-tunnises vahetuses tööl, kui läks õhtul oma tuttava meditsiiniõe poole külla. Kuna otsitavat kodus ei olnud, laskis A. T. teenistuspüstolist käe marraskile. Seejärel sõideti haiglasse kätt siduma, arstidelt küsis A. T. tugevatoimelist rahustit, kuid seda ei antud.

Haiglas kohtas A. T. otsitavat meditsiiniõde. Ta võttis revolvri välja ja ähvardas end maha lasta, juhul kui neiu ei peaks teda armastama. Viimane väitis, et armastab ja ärgu lasku. Samas viibisid arst ja veel üks meditsiiniõde.

Nagu Jaan Noorsalu lisas, et veenmine ei aidanud ja A. T. relva ära ei pannud ja kell kolmveerand kümme õhtul laskis ta endale kuuli paremasse rinnapoolde. Kuul läbis kopsu ja maksa ning väljus seljast. Ehkki A. T.-d asuti opereerima, suri ta 45 minutit hiljem operatsioonilaual.

Valga politseiprefekt Jaan Noorsalu ütles, et A. T.-le pole teenistusalaselt suurt halba ette heita, kuid lisas, et viimasel nädalal oli mainitud meditsiinõe sõnul lubanud end korduvalt maha lasta.

31.03.1994

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles