Heldur Meerits: saatan ja peltsebul (2)

, ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:VALIMISED 2011, VESTLUSRING, FJUK,  KIVI,  MEERITS :TALLINN, EESTI,01MAR11
Valimiseelne vestlusring - HELDUR MEERITS
pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES
TLNPM2:VALIMISED 2011, VESTLUSRING, FJUK, KIVI, MEERITS :TALLINN, EESTI,01MAR11 Valimiseelne vestlusring - HELDUR MEERITS pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Ettevõtja Heldur Meerits hoiatab, et ka otsedemokraatia puhul ei pruugi õnn meie õuele saabuda.

Praegu ei tohiks enam kahtlust olla, et Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks on Eesti poliitikas oluline tegija. Kindlasti on nende roll kooseluseaduse vastuvõtmise takistamisel väga suur olnud. Nüüd järgnes algatus rahvahääletuste kasutamise laiendamiseks, kuni põhiseaduse muutmiseni välja. Ka mulle meeldivad rahvahääletused, kuid pole sugugi kindel, kas minu ja nende põhjused langevad ühte. Ilmselt oodatakse nende toetajate hulgas, et «rahvas» võtaks võimu oma kätte ja kutsuks etableerunud poliitikud korrale. Siiski on rahvahääletused ilmaparanduseks üsna kitsas uks ja entusiastlikel toetajatel on suur võimalus petta saada.

Enne rahvahääletuste ohtudest ja võimalustest rääkimist peaks vaatama parlamendivalimiste poole. Teatavasti püütakse seal välja sõeluda kõige targemaid, ausamaid ja töökamaid saadikuid rahvast esindama. Tegelikkuses on see õnnestunud keskpäraselt, ainuüksi kuluhüvitised kukutaksid mitmed rahvaesindajad läbi. See pole aga ainuke eksam millele peaks esindusdemokraatia võtmeisik ideaalis vastama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles