Annely Akkermann: Brüsseli sündmuste najal enese oraakliks upitamine on hale (20)

Annely Akkermann
, poliitik (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Akkermann
Annely Akkermann Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM

Brüsseli sündmuste üle poliitiline tänitamine ja enese oraakliks upitamine on ikka täiesti hale ja kohatu, kirjutab poliitik Annely Akkermann (IRL).

Mulle ka ei meeldinud Võigemasti kõne hirmust, et paneme tule põlema ja kinnitame üksteisele, haha, et pole ju hirmus. Mis siis?!

Ühe vana, eluaeg merd sõitnud, kapteni käest küsiti, et kuidas on tal õnnestunud vältida õnnetusi ohtuderohketel mereteedel. 

Ja ta vastas - ettevaatus ja hool. Ohutunne. Enese kaitsmine ohtude eest. Heitlike ja keeruliste oludega toimetulek - nende ennetav läbimõtlemine ja valmisolek reageerida. 

Muide, laevade ohutusnõudeid aina täiendatakse.

Hirm ja ohutunne on täiesti erinevad asjad. Hirm halvab, ohutunne ennetab ja tihti jätab ellu.

Terrorist on terrorist - sõltumata nahavärvist, usutunnistusest, rahvusest, emakeelest - Pae tänava pommipanija ja Norra massimõrvar.

Tunneme kaasa tänaste ohvrite perekondadele. Ja võtame terrorismiohtu täie tõsidusega. Kaitseme seda Euroopa paradiisi, mis praegu on meie kätes.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles