Ene Pajula veste: mammi mõtiskleb koolivõrgu üle (7)

Ene Pajula
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Ene Pajula
Ajakirjanik Ene Pajula Foto: Tairo Lutter

Ausalt öeldes on mammil raske mõista, mis siis õieti meie koolisüsteemis toimub. Kui lähedaste pereliikmete hulgas pole ammu kooliminejaid olnud, siis probleem jääbki kaugeks. Aga ikkagi, millest tuleb kogu see trall kesklinnakoolidesse sissepääsemise ümber ja kust pärinevad erakooliõpilaste vanemate häälekad nõudmised? Miks pole lihtsalt enesestmõistetav, et laps pannakse kodule lähimasse kooli? Miks pole kõik Eesti koolid võrdselt usaldus- ja ihaldusväärsed?

Mammil on päris kahju neist lapsekestest, kelle vanemad tahtsid panna neid mõnda eriti kõrgelt hinnatud kooli. Päris paljud neist lastest pidid oma teadmised ette näitama kolmes-neljas-viies koolis. Mammi on justkui kuulnud, et nõutuimate koolide gümnaasiumiastmed on koopereerunud ja koostanud ühised sisseastumiskatsed, nii et kuueteistaastased ei pea enam koolist kooli teste tegemas käima, ja ülikooli võetakse juba ammu vastu lõpueksamite alusel.  

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles