Plekk mainele igaveseks (10)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: AP / Scanpix

Maria Šarapova on aastaid olnud mitte ainult tennisemaailma, vaid ka Venemaa spordi kullatüdruk. Sel nädalal lahvatanud dopinguskandaal määris viiekordse suure slämmi turniirivõitja nime aga põhjalikult.

Šarapova pisaraid usub küll Moskva – «omade» kaitsele viskunud Kremli sõnul jäi tennisetäht poliitilise nõiajahi hammasrataste vahele –, ülejäänud maailm aga mitte. Polegi tähtis, kas tegu oli tõesti inimliku lohakusega, kui pikk võistluskeeld venelannale lõpuks määratakse, mitu sponsorit talle alles jääb või kui halb aine on ikkagi see kurikuulus meldoonium, mis kuulutati lubamatuks alles kahe kuu eest ning mille tõttu on juba pihtide vahele võetud koguni sada sportlast. Isegi kui Šarapova peaks saama võimaluse veel tipptasemel tennist mängida ja võidaks suurturniire, jääb patustaja märk talle alatiseks külge.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles