Erdoğan – EL 1:0

Evelyn Kaldoja
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AP/Scanpix

Kuigi mõne inimese väitel kasutas Türgi president Recep Tayyip Erdoğan teadlikult võimalust Euroopa Liidu üle irvitada ja oma riigis jõudu näidata, pole meil kinnitust, et ajastus oli sihilik.

Aga on ümberlükkamatu fakt, et sügisel, vahetult enne Euroopaga ühise rändetegevuskava arutamist võtsid Türgi politseinikud otse-eetrist maha opositsioonilised telekanalid ning nüüd, kaks päeva enne Brüsseli tippkohtumist vallutati ja allutati võimude kontrollile riigi suurima päevalehe Zaman toimetus.

Zamaniga on ühel pool. Toimunule teravamalt reageerimise aeg on ümber. Jääb vaid loota, et see polnud see koht ajaloos, kus – parafraseerides Winston Churchilli sõnu 1938. aastal Münchenist naasnud Neville Chamberlainile – on kohane Euroopa Liidule öelda: «Teile anti valik migrantide ja häbi vahel. Te valisite häbi ja saate migrandid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles