Ilves: mõned poliitikud väitlevad tasemel, et ise oled loll (6)

Marian Võsumets
, produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna Kadriorus toimunud koolinoorte väitlusvõistluse avaturniiril Postimehele, et väitlus oli kõrgel tasemel, ent üldisemalt meie väitluskultuuri kommenteerides andis president mõista, et mõnede poliitikute väitlemisoskus on üsna kehv.

«Kui ma olen näinud väitlusi mõnede poliitikute puhul, siis pigem on see tasemel, et ise oled loll,» märkis Ilves.

Vaata lähemalt videost, mis põhjusel otsustas president ellu kutsuda koolinoorte väitlusturniiri, kui hästi tema hinnangul täna noored Kadriorus väitlesid ning mida arvab ta 16- ja 17-aastastele koolinoortele antud valimisõigusest.

Kadriorus toimus täna president Toomas Hendrik Ilvese algatatud koolinoorte väitlusvõistluse avaturniir, kus kultuuri rahastamise ja otsedemokraatia teemadel astusid noortega vastamisi riigikogu liige Yoko Alender, kirjanik Jelena Skulskaja, näitleja Priit Pius ja kommunikatsiooniekspert Daniel Vaarik.

Noortest väitlejatest osalesid poolteist tundi kestnud turniiril Karl Enrik Kriis Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumist, Saskia Bergmann Tallinna Inglise Kolledžist ning Anniki Mikelsaar ja Karoliine Pärlin Miina Härma Gümnaasiumist, teatas presidendi kantselei.

Koolinoorte meeskondlik väitlusvõistlus, mille president kuulutas välja aasta alguses, on suunatud tulevastele otsustajatele, kes järgmisest sügisest alates saavad hääletada kohalikel valimistel. Võistluse eemärk on aidata 8.–12. klassi noortel arendada loogilist mõtlemist, esinemisjulgust, silmaringi ja argumenteerimisoskust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles