Koolinoor presidendi väitlusturniiril: see oli imetlusväärne

Marian Võsumets
, produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilvese algatatud koolinoorte väitlusvõistluse avaturniiril osalenud Miina Härma gümnaasiumi õpilane Anniki Mihkelsaar tõdes, et tal oli kerge närv sees, kuid kogemus oli väga positiivne.

Kadriorus toimus täna president Toomas Hendrik Ilvese algatatud koolinoorte väitlusvõistluse avaturniir, kus kultuuri rahastamise ja otsedemokraatia teemadel astusid noortega vastamisi riigikogu liige Yoko Alender, kirjanik Jelena Skulskaja, näitleja Priit Pius ja kommunikatsiooniekspert Daniel Vaarik.

Karl Enrik Kriis Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist ütles, et vanemad ja kogenenumad väitlejad räägivad sujuvamalt ja teavad rohkem asju ning kindlasti on neil ka närv väiksem.

Anniki Mihkelsaar lisas, et tema peab imetlusväärseks, kuidas nad suutsid rahvast kaasata ja ennast kuulama panna. «See oli äärmiselt imetlusväärne, kuidas suurema kõnepidamise kogemusega inimesed suutsid ennast väljendada nii selgelt, et nad jõuavad iga inimeseni, kes publikus neid kuulab,» ütles ta.

Mõlemad noored väitlevad aktiivselt teist aastat järjest ning plaanivad kindlasti minna ka kohalike omavalitsuste valimistele.

Noortest väitlejatest osalesid poolteist tundi kestnud turniiril lisaks neile veel ka Saskia Bergmann Tallinna Inglise Kolledžist ja Karoliine Pärlin Miina Härma gümnaasiumist.

Koolinoorte meeskondlik väitlusvõistlus, mille president kuulutas välja aasta alguses, on suunatud tulevastele otsustajatele, kes järgmisest sügisest alates saavad hääletada kohalikel valimistel. Võistluse eemärk on aidata 8.–12. klassi noortel arendada loogilist mõtlemist, esinemisjulgust, silmaringi ja argumenteerimisoskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles