Postimees 1995. aastal: Estonian Airi juhtkonna arvates on koondatud lendurid algatanud laimukampaania

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

Seoses Boeingutele üleminekuga Estonian Airist koondatud lendurid on algatanud laimukampaania, väitis Estonian Airi avalike suhete juht Eduard Tüür.

Tüüri sõnul kavatseb Estonian Air koondada 87 lendurist 37. Koondamise põhjus on lennufirma otsus minna Tu-134 tüüpi lennukitelt üle Boeingutele, mis tähendab ka lennukite arvu vähenemist.

Eesti liinilendurite ametiühing esines selle peale Taani juhtivates ajalehtedes Berlinske Tidende ja Politiken kirjutistega, milles kinnitavad, et lennuohutus on Estonian Airis viimastel aastatel tugevasti nõrgenenud.

«Lendurid, kes kaotavad töö koos Tupolevidega, on mõistagi rahulolematud, see andiski põhjuse algatada rahvusvahelise laimukampaania, mis võib räigelt mõjuda meie prestiižile ja piletimüügile,» nentis Tüür. «Seetõttu kaalub EA kohtuasja algatamist.»

Taani ajalehtedes väidetakse, et viimase kolme aasta jooksul on EAst vallandatud ligi 80 lendurit, kellest 78 mitte-eestlased. Tüür kinnitas, et see väide ei vasta tõele.

«EAst ei ole kedagi vallandatud rahvuse tõttu, see, et enamik lennufirmast lahkunuid olid mitte-eestlased, tulenes asjaolust, et kolm aastat tagasi töötasidki EAs peamiselt mitte-eestlased,» ütles Tüür.

Tüür märkis, et EAst koondatud lenduritele on pakutud võimalust ümberõppeks maapealsete teenistuste tarvis, millega soostusid vähesed.

10.03.1995

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles