Urve Eslas: kohus hoolida

Urve Eslas
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Eslas
Urve Eslas Foto: Erakogu

Mõni päev tagasi tegi Briti mõttekoja analüütik Twitterisse sissekande, kus jagas kogemust veebiahistamisest: pärast Sputnikust loo kirjutamist sattus ta trollide rünnakute alla.

Postitus sai kümneid vastuseid, teiste seas Soome ajakirjanikult Jessikka Arolt, kelle elu Kremli trollid – pärast trollifarmidest rääkiva loo kirjutamist – väga keeruliseks tegid. Enam ei olnud küsimus tavapärases «fašistiks» või «zooloogiliseks russofoobiks» nimetamises, vaid ajakirjaniku tõsiseltvõetavuse hävitamine võeti palju süstemaatilisemalt ette.

Sellel nädalal tegid Soome väljaannete peatoimetajad ühisavalduse, mis on oluline kahel põhjusel: esiteks, see kinnitab, et väljaanded kaitsevad oma ajakirjanikke selliste rünnakute eest, ja teiseks, et võitlust valeinformatsiooni levitavate meediakanalitega võetakse väga tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles