Vastuoluline Paksas

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolandas Paksas.
Rolandas Paksas. Foto: SCANPIX

2004. aastal esimese nüüdisaegse Euroopa riigipeana ametist tagandatud Leedu ekspresident Rolandas Paksas (59) on kodumaa poliitikas vastuoluline kuju. Vaatamata teda saatvatele skandaalidele, millele sel nädalal lisandus kahtlustus altkäemaksu võtmises riigi üheks mõjukamaks inimeseks peetavalt ärimehelt, on ta rahva seas endiselt populaarne.

Kuidas muidu oleks võimalik, et varem ka kahel lühikeseks jäänud ametiajal peaministrina töötanud Paksas juhib praegu Leedu võimuliitu kuuluvat erakonda, kuuludes ise samal ajal Euroopa Parlamenti.

Paksas soovib kandideerida uuesti ka riigipeaks. See aga eeldab Leedu põhiseaduse muutmist, mis teadagi pole lihtne. Enne aga peab mees tõestama oma süütust väidetavas altkäemaksujuhtumis. Selle kohta on vara midagi öelda, kuid nagu kohalikud usuvad, ohvriteta see ei lõpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles