Postimees 1991. aastal: pesumasinad võib lahti pakkida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumasin Vjatka Eesti Rahva Muuseumi näitusel.
Pesumasin Vjatka Eesti Rahva Muuseumi näitusel. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Eile avas Tartus oma esinduse Venemaal Kirovis asuv masinatehas, mis toodab aastas umbes miljon Vjatka pesumasinat. Vaatamata seda tüüpi masinate äärmisele defitsiidile märgivad ajalehekuulutused Vjatkade aktiivset liikumist nii pakitult kui ka ilma ja küllap ka aktiivset kasutamist pesumasinana.

Kodumasinate remondi firmas Tarvik laiutatakse juba pikemat aega käsi – tagavaraosi ei ole ega tule. Vjatka on, aga 1968. aasta Philipsi ja seda tüüpi masin, millele argimõistuse ja paljaste kätega ligi minna ei maksa.

Firma Ergo, kes Kirovi tehast esindab, on üks esimesi spetsiaalselt Vjatkade teenindamiseks asutatud keskusi. Firma direktori Andrus Kasaku arvates ei ole neil hooldamise ja remondiga mingeid raskusi, vajadusel on nad võimelised masinaid omaniku soovi järgi pruuniks või mustaks ümber disainima. Härra Kasaku meelest on sellise esinduse avamine ja tehasega otsesidemete omamine ainus võimalus remondisüsteemis mingit korda luua. Ergo mehed panevad uued masinad kodudes üles ja ostavad kasutuskõlbmatud tagasi.

Kuuldavast kavatseb Ergo lähemal ajal Nõukogude Liidus toodetavate videomagnoolade hoolde enda kanda võtta ning saada tehase esinduse õigused.

7.03.1991

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles