Postimees 1993. aastal: Viktor Niitsoo vabandas kuressaarlaste ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Kuressaare linnuse ees.
Turistid Kuressaare linnuse ees. Foto: Egert Kamenik/Postimees.

Päevalehele 25. veebruaril toodud Aigor Helmi allkirjaga kirjas on juttu Eesti Vabariigi 75. aastapäeva pidustustest Kuressaares, kus Viktor Niitsoo osales riigikogu ametliku esindajana.

Niitsoo oli alkoholist kõvasti julgust saanud (arsti sõnade järgi võis olla tegemist keskmise joobega – diktsioonihäired, koordineerimata liigutused), astus sõnavahetusse aktsendiga eesti keelt rääkinud kassiiriga ning hiljem politseinike ja politseijaoskonda joobe tuvastamiseks kutsutud arstiga. Kirjale olid lisatud ka Kuressaare haigla arsti ja Saaremaa politseiprefekti kommentaarid, mis eelnevat kinnitasid.

«Põhimõtteliselt vastas jutt tõele, kuigi oli kohati võimendatud, kumas läbi politsei kättemaks mulle selle eest, et nad mind karistada ei saanud, » ütles Viktor Niitsoo eile. Tavalist kodanikku oleks sellisel puhul karistatud rahatrahvi või 15-päevase arestiga. Riigikogu liikme isikupuutumatuse tõttu jäi Viktor Niitsoo karistuseta.

«Minul politseile, lennujaama töötajatele ega arstidele pretensioone pole, nendel pärast minu vabandamist samuti mitte,» ütles riigikogu liige.

Anu Jõesaar

3.03.1991

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles